5/02/2013

Výstava Ivana -Hippieho- Václavka

Poslední dobou jsem se začal proměňovat v radikálního asociála. Nejsem v tom sám, třeba takový Disparity v poslední době taky není nijak ukecaný, což je moc velká škoda, protože tenhle panáček psával krásně smutně a cynicky.

No abych to nezamluvil, prostě jsem se zavřel ve svém pokoji na Žižkove a přestal jsem komunikovat po sociálních sítích, tedy, když nepočítám občasné výkřiky na Twitteru (@idoru23). Bloky se mi postupně plní poznámkami, které zmizí při dalším stěhování, a na to není vhodná žádná sociální síť, deníček, neboli blog je prostě blog.

Ale ani deníček by asi nezachránil člověka před opuštěností uprostřed lidského stáda, takže jsem se rozhodl, že bych taky měl udělat něco mimo internet (ano ano, já vím, že dneska se mačkají tlačítka s hvězdičkou, nebo s ikonkou palce nahoru a chodit ven, nebo něco organizovat není v módě, tak mi to prosím odpusťe).

První známka aktivity je výstava Ivana -Hippieho- Václavka, jehož koláže a artefakty mám nesmírně rád.
Vernisáž výstavy se bude konat 7.5.2013 v 19:30 v Přírodovědném klubu Barrande (Vinárna Ježkovka), Ježkova 8, Praha 3 - Žižkov.
Kdyby Hippieho někdo z náhodných potencionálních čtenářů tohohle blogu neznal, tak tadyhle je kratičká anotace, kterou jsem o něm napsal do několika rádií, které snad akci udělají trosku reklamy:

Ivan Václavek je v Olomouckém undergroundu etablovaný autor provokativních, často sociálně angažovaných, surrealistických koláží, asambláží, kreseb, anti-objektů a pastiší. Kombinované techniky bývají provokativně sexuálně nebo antitotalitně zaměřené a v divácích mohou vyvolat až pocity hlubokého vnitřního neklidu.

Ivan zatím vystavoval na několika hudebních vystoupeních rúzných kapel, mezi nimi také trip-hopových Narcotic Fields. Samostatnou výstavu měl například ve známé Olomoucké Galerii Caesar.


Pozvánka na výstavu



Můžete se považovat za zvané...

Na některých předchozích vernisážích se nám s Ivanem, Luckym podařilo udělat naprosto nepřístojný hluk pod názvem Kristovy Hnáty. Tohle uskupení se postupně rozpadlo, když já jsem přestal participovat, naproti tomu se přidal počítač ovládaný Pupkem a celá hlukařina byla přejmenována na Halogen Hydro. Co bylo to bylo.

Na pozvánce je tedy napsáno, že je docela možné, že se na venisáži strhne odporná hluková vlna v podání naprosto a-musického Hippieho a naprosto hudebně nevzdělané mé maličkosti. Hippie si stále není jistý, jestli se chce ztrapňovat něčím takovým (prý už mu není dvacet, což je něco, co neřekl, ale já si to odvodil z jeho hlasu v telefonu) a pořád ještě není známo, jestli bude jako host participovat Šílená Lucie Hippísáková nebo neméně šílená Truuzz Petrů. Pro potencionální šílené ženy a dívky, jse připravil text, nebo spíše takovou dadaistickou scénku, protože si však nejsem jistý, jestli Kristovy Hnáty Revival vůbez zazní, dovolím si připravenou taškařici vložit sem, aby nezanikla v běhu dějin, rozbitých disků a ztracených deníků...

Tak si tedy ty nesmysly užijte.

+=============================================================+
| Deklamace pro výstavu v Přírodovědném klubu Barrande        |
|                                                             |

|                      ~ jaro 2013 [7.5] by by D8ofH8         |
|                                                             |                
+=============================================================+



Mezonetová realita steganografičky,
bele dame sans merci aneb dobrodružné hledání horké stopy ve vzorku pih v jejím výstřihu.
Ve výstřižcích encyklopedie -kompendia- encyklik.

Družné první i další dámy každodenních diktátorů.
Stopy rtěnky na zadních stranách zrcadel a bílý králík.
Rudé šarlatové figury ve hře bohyní,
křesťanské mistérium podle Salomé a tvář zrůyněná tůze zrnitým záznamem příběhů Markéty Dallavayové.

Zaznamenáno formou stepu agapurňákem škraboškovým zovoucím se Krabat.

Dosáhneme-li shody podnětu s pčísudkem, může dojít k zařednutí, zabřeznutí či zakvetení v v neohraničeném rámci umaginace.

Prosím povšiměte si chytře využitého oximoronu v poslední větě tohoto příběhu umění, vzešlého ze soustavného ironizování archetypu (čti arci vtipu) umělce, tety toho nejlepšího, co dala orgastická chemie plastů ženám, jakožto hračky.

>>mám-li, zde pozvedám ibrátor k publiku a mířím jím na jednotlivé posluchače<<

Pro chíle vítaného odloučení od lásky,
chtíče,
rozílných platů a neplánovaných početí.
(oč pečlivěji jsou pak plánovány potraty)

Zde drazí přátelé, dovolte mi ukončit jedno nepochopitelné souvětí a začít bohapustý diktát teorie umění...

Dovolte mi tedy závěrem říct, že děti, nevojáci, květiny a zvířata mají toto představení za polovic a od vás ostatních očekáváme naprosté zřeknutí se statl pozemských, ve prospěch nás, universálních dědiců destruktivní povahy.
Dědiců kapacit, jako byl Adolf Hitler, soudruzi a pionýři úspěšných zítřkú s lidskou marží,
ti všichni působíce v kabaretech,
v duu.

Ano poznáváte správně, toto není nikdo jiný než soudruh Stalin a toto zde, je soudruh Lenin

>> deklamující pozvedá k publiku svaté obrázky, kříž s ježíšem, křižuje se, ježíš má namalovaný knírek, che guevara má vystřižené jedno oko a místo něj se prodírá prst, Margaret Tatcherová, opět s knírem<<

A teď milý přátelé a přítelkyně...
... k tomu nám dopomáhej bůh.

>>ukazuje obrázky goril, ideálně si  nasazuje opičí masku, obrazy lidoopů jsou promítány na stěny<<

Je hroznej tenhle stát (červená na semaforu: kurva stát, KURVA STÁT, kurva stát)...
Je hroznej tenhle stát,
když musíš se dívat, bavit se od srdce,
lhát,
a vesele si zpívat1

(Děkujeme za pozornost, ukláníme se, ztrháváme masky, úsměvy se rozšiřují, až připomínají škleb, někdo snad má i plastikové dětské upírské zuby...)


Žádné komentáře:

Okomentovat