3/17/2008

Ze by obnova blogu nebo samomluva?

Mam dojem, ze uz jsem dlouho nic nenapsal, ale cte to tu jeste vubec nekdo?
No mozna jo. Takze tedy postupne zacinam pracovat na obnove webu a mimo jine i blogu.
V soucastne dobe sedim na bezdratu jednom supermerkadu, kde delam prodavace v obchode s Tentononcema [jo uz jsem tam jednou delal] a protoze je tu dopoledne relativne nuda, muzu si dovolit trochu psat, hrat si s fotkama a tak celkove opatrne posedavat na webu.

Sony DSC-H9, muj novy milenec [chtel jsem napsat milenka, ale ten objektiv.. :]

Mimo jine jsem se nemalo vysmal, kdyz jsem po asi pul roce bootnul WindowsJehoVista, ktery jsem k notebooku dostal "zdarma", ze si zahraju Jets'n'Guns [paradni nazev vyrobce: Hrabe v Trave:] a kdyz bude nejhur, tak se pripojim k nejakymu mistnimu bezdratu. Nabootuju a bezdratovky nikde. Sice mi to bylo divne, ale stejne jsem si chtel hrat. Po chvilce se ukazalo, ze ani na strilecku tu neni atmosfera, precejenom musim i pracovat -obcas-, a lidi chodi sice nepravidelne, ale zato temer neustale.
Ok, tak teda nabootovat do Linuxu a delat neco poradneho a turn-based, jako je psani nebo uprva fotek.
Boot.
K dispozici je 5 siti, 3 zakryptovane, 2 volne. Plnej signal.
"Coze? To jako wokna nenasly site s plnym signalem?"
To jako LOL, k cemu jakoze ty wokna za nejakejch pet litru maji byt, kdyz ani neumi na net? :)

Nekteri lide chodi oknem, jini radeji pouziji dvere :)

Jeste k tem fotkam. Mival jsem celou galerii na http://www.flickr.com/photos/overdrive_cz/, jenomze se tam nelibili nektere me odvaznejsi fotky a celou galerii mi uzavreli pouze pro registrovane, coz me nekolik dni z5 vedlo k migraci na http://overdrive.ipernity.com, coz je temer stejne kvalitni server, jen ma v podminkach napsano, ze kazdy uzivatel zodpovida sam za sebe a za sve deti, takze musi sam zhodnotit, co budou prohlizet, a tedy server nebude zasahovat do obsahu. To jsem presne hledal.
Nicmene ma to jeden nedostatek, zatim neni mozne seradit fotky podle data, kdy byly porizeny, jen podle casu uploadu, coz pri uploadu davku zpusobilo, ze serie jsou rozhazene. Zatim je to problem, ale na razeni podle data se udajne pracuje a navic nove fotky budu uz pridavat v normalnim poradi, takze se tenhle nedostatek casem stane spise nepodstatnym.
Vzhledem k tomu, ze na Flickr.com mam stale nejake kontakty a je tam celkove vic lidi, zatim budu fotky davat i tam, ale neregistrovani uzivatele rovnou odkazuju na Ipernity.com.

Mia, cca 20 mesicu. [click]

Fotek bude doufam v dohledne dobe docela dost, protoze jsem si poridil novy fotak SONY DSC-H9, se kterym se momentalne ucim zachazet, coz by melo byt videt i vsude okolo.
Vlastne jedine na co cekam je kvalitni svetlo, pac zimni nebarevne, uprsene a posmourne pocasi neposkytuje mnoho prirodni krasy, ktera by se dala zachytit objektivem.

Kolo [click]

Nicmene, cernobila fotka kola opreneho o zed ukazuje, ze mozne je temer vsecko. Barvy a nalada by vlastne vubec nesly zachytit [ani jedno tam nebylo], tak aby fotka zacokoli stala, ale v cernobilem provedeni se z nudneho kola opilcova opreneho o otlucenou spinavou zed, stal docela hezky objekt. Sice ani tak fotka neni zadny zazrak, sam ji povazuju spis za prumernou, taky je to prvni pokus s cernou a bilou, ale potesilo me, jak se elegantne da zmenit atmosfera z nudy a sediva kazdodennosti, na docela prijenou fotku.

Tea Time? [pulnocni pokus s rucnim ostrenim - click]

Žádné komentáře:

Okomentovat