7/23/2006

Tomáš + Martin + Martin (overdrive + disparity + stoo)

V pátek večer dojel Hospodin se svojím kamarádem Martinem k nám do Vrútok, načež jsme přiopili za Kľačanami na louce a kritizovali svět.

Na ráno byl plánovaný výlet na Maguru a kluci chtěli jít ještě i někam dál po hřebeni Malé Fatry.


Večer chutná, ráno pomáhá Smedný Mnich

V devět hodin, za 35*C jsme úspěšne vyrazili z Kľačan na Maguru.

Mě se šlo docela dobře, ale zdá se, že kluci tpěli nejen kocovinou, ale i kopcem a nasazeným tempem. No na to, že to měl být trénig na Mt.Blanc byl výstupový čas na Maguru dost hrozný (okolo 1h+30m bych tak odhadl).

První krize :)


První krize, účastník druhý :)

Hospodin u studničky... (porovnej se Sugurdem níže)

Sice od jinud, ale Hospodin a Sigurd mají zcele jastě něco společného :)


Druhá krize aneb i já s Jančičou jsem vždy tvrdil, že tady měla být hospoda.


Nahoře už bylo sluníčko přímo nesnesitelné, tak jsme se jen tak povalovali před chatou, načež dosportovali Vilo s Jančim a úspěšně přvítali kluky na Slovensku.

Magurský lev


Magurský lední medvěd :)

Lev a Lední medvěd na jdnom místě spojeni 35*C vederm

Čtyři piva a čtyři borovičky pro každého nám pomohly překonat poledne, ale já jako staý hroský vlk, jsem zavelel k dalšímu postupu až k výšinám (kdy sjem se rozhodl, že jdu hřeben společně s nima ani nevím).

Joj, to bylo přivítání, neníližpravda (Vilo a Jano)

Na koněéé!!!
Ale jaá mám vlka.
Tak na vlkáááá!!!


Ztratili jsem se naštěstí jen jednou, deset metrů za chatou.
Pak již cesta šla snadno a alkohol z krve mizel rychlostí kostky ledu na rozpálených kamnech.
Suchý jsme zdolali plni optimizmu dokonce i zrychleným tempem (Magura-Suchý cca 35minut).

Optimismus alkohol :)

CHKO 5. stupeň

CHKO 5. stuepeň - 2

Tenhle pohled (jen bez těch dvou blbounů) má prý každý kdo chodníkem kdy šel s foťákem
aneb blbouni před Suchým... :)

V sedle

V sedle - 1303 m.n.m.

Šerpové

Škoda, že výhled nebyl nijak slavný, protože v okolopanujícím žáru se voda z dolin vysoší velmi rychle a vniká opar, znemožňující estetické fotografie i hluboký zážitek z přírodních krás. Vzhledem k tomu, že jsem stejně opomenul přibalit větší paměťovou kartu, ani tak bych krás moc nepofotil.

3/4 kopce v nohách


Nádherně voňavá kleč pod vrcholem


Na vrcholu (místo vrcholové knihy jsou v kastlíku jen odpadky) 1468 m.n.m.

Hospodin


Martin

Moje maličkost

Za Suchého dolů (trasu jsem šli defakto opačně, než ji chodí většina lidí) vede chodník typu "ozlomkrk", který jsme zdolali již téměř s čistou hlavou a i přesto v povznesené náladě. Nahoře bylo totiž opravdu krásně.
Pokud se nepletu následoval Prieslop a Repiska, potom Chata Pod Suchým, hřeben nad Váhom, starý hrad Strečno, cesta do Dědiny strečno a téměř dvouhodinové čekání na vlak.

Vesnice strečno je zajímavá několika věcmi. Rozkládá se mezi starým a novým hradem Strečno (na novém se točila pohádka Dračí Srdce, díky čemuž je také docela hezky zrekonstruovaný). Další zvláštnost je ta, ze domy (mimochodem velmi hezké, mnoho nově opravených) jsou postavené defacto v úrovni hladiny Váhu, takže snad jen říční díla zabraňují tomu, aby se dědina v jarních oblevách změnila v bájnou Lemurii.
Lidé obecně velmi milí, 0,5l kofoly za 10,- Sk, pěkná hospoda, romantické nádraží, převozní kompa (tedy vor schopný převézt najednou až čtyři osobní auta), to vše dělá z vesničky strečno hezký cíl výpravy.
Jen jsem zase jednou litoval nedostatku paměti ve foťáku a pozvolna přicházející tmy, která by mi beztak zabránila v sekání pohlednicových obrázků.

Dnes byli oba Martinové na návštěvě, dostali od Olgy dobře najíst, pochválili nám mládě (nebo alespoň vydávali nějaké zvuky, no), pozdravili Hienu a já jsem dostal bezva cylindr.

Dojídání

Cylindr nejvíce sluší mojí krásné ženušce (už jen zrcadlo nad postel...)


Teď už jsou asi šťastně na cestě z5 do Prahy, což jim v tomhle počasí vážně nezávidím.

7/18/2006

Radosti s malou Miou

Tři hrůzné historky z rodinného života:


Mia neche spinkat. Potřebuje si odgrgnout na rameni po krmení.Beru ji tedy na ruce, podpíram hlavičku, která jí jinak nedrží rovně (dnes uz jo), aby jí nespadla dozadu. Snažím se dítko přivinout na rameno....
... bum. Miici zcela neočekávaně pada hlava dopředu místo dozadu, takže si dala do nosu o moje rameno.
Takhle jsem poprvé dal Mie do nosu.

Miminka nechtela spinkat, máma byla ve sprše. MIMI nechce spinkat na zádech, na břisku, tak si jej táta vezme do postele a rukou jej pridržuje tak, aby bylo miminko na boku, což se mu zcela zjevně líbí a usíná...
... záblesk světla, probouzím se, nademnou stojí mokrá Hiena a napůl se směje napůl vrčí. Děťatko leží na bříšku, hlavu vraženou do mezery mezi matracemi naší skládací postele a dodechuje spánkem malých ospalců.
Takhle jsem ji poprvé malem udusil.

Včera večer, že jako poprvé vykoupu Mimu já.
Ok, vanička s teploučkou vodou, děťátko na ruce, opláchnout bříško, obličejík, zadeček, podpaží, krk...
... miminko otočit, opláchnout zadeček, zádička....
...BL-BL-BLBLBL...
Ups, vytáhnout topící se miminko z vody, osušit a utišit (děťátko se totiž převážilo na dlani hlavičkou směrem dolů a zadečkem, ketý jsem umýval nahoru - jak když topíš čarodějnici)...
Tak takhle jsem malou Miu málem utopil.

No nejsem já šikovný tatínek?



Jinak konečně jsem si založil pořádnou galerii, je určená především pro kvalitní fotky, kterými se chci chlubit, takže se koukejte.

7/09/2006

Balsaja Achota/Fit-It štěňátka

Dneska v 6:20 mi přišel tenhle e-majl odtud: http://www.stenata.cz/chrti/ (Balsaja Achota/Fit-It)


Ahoj všichni ráno,


tak to vypadá že je KONEC
V noci jsem ještě hlídala ale Conie je maximálně klidná a spokojená.
Spí s pocitem dobře vykonané práce.

No porod tady musela mít kamarádku Štěpánku u které jinak žije, byla bez její přítomnosti velmi hysterická, jak Štěpánka přijela tak se uklidnila a většinu štěňat rodila s hlavou položenou v klíně Štěpánky.
To že je nyní už i bez ní klidná mě přesvědčuje o tom že je konec.
Takže celkem 6, z toho jen jedna fenka.Conie vypadala na hodně ale štěnata jsou velká a Conie trochu při těle.

Posílám čerstvé fotky.

Jitka



Fotek bylo víc, ale já poskládal alespoň 4 do jedné, abych to mohl dát sem....

click me...

7/07/2006

Jen pro ty, kdo chtějí vidět Zapatu

Dám sem jen jednu fotku Zapaty, je z dneška a spoulu s ním je na fotce dlaší zvíře, jmenuje se Janka a jen se nám tak bezprizorně povalovalo na zahrdě. Nemá známku, ani obojek, proto prosím případného majitele o její identifikaci a včasné odebrání.

Ale ne, ve skutečnosti dávám Zapatovu fotku jak kvůli svému chrtímu auditku na nyxu, kam ji odsud budu linkovat, tak také kvůli emailu, který jsem se dnes konečně dokopal napsat.
Email je pro chovnou stanici Balšaja Achota, odkud jsem si púcodně chtěl vzít barzoje a omlouvám se v něm, že již svého druhého psa mám a že tedy nevezmu štěně, které se asi narodí každou chvíli.
Ukázalo se, že jsem slabá povaha, protože tenhle emajl jsem měl napsat už před cca dvěma měsící a ne týden předtím, než se zvířátka narodí, to jse odemě vážně hnusné. Prostě neumím odmítat. No snad se na mě nezlobí až tak moc a podívají se alespoň na maličkého Zapatu.


7/06/2006

Cyril a Metoděj

Včera byl krásný den, včera neděle byla... teda vlastně byla středa, ale státní svátek, takže byla stejně pohoda. Tedy vlastně až do večera.

Mia je neuvěřitelě hodné miminko, budí se téměř pravidelně každé čtyři hodiny, jí jak drak, směje se a dělá xichty, nosí se v parádním kusu látky, co jsem jí koupil v jednom slovenském ekologickém obchodě (původně jsem tam chtěl hlavně Lena Natur, což je ekologický přípravek na mytí nádobí) a vůbec je to bezva dlaší přírůstek smečky.

Tatínek v sedesátých letech ve Vietnamu

Jinak vzhledem k tomu, že sjem na to neměl čast, atak někteří čtenáři asi neví, že už má i rodný list a jmenuje se po mě, na což jsem hrdý, jako slon na chobot :)
Každopádně je to od Hieny hezké, že s tím souhlasila :)

Celý sváteční den jsme proflákali s dítkem a maminkou na zahradě, já čistil rybník, koupal psa, čistil druhému psu alkoholem utržené rány na hlavě, četl si knížku a nosil dítko v povianu.

Maminka a psi

Pak jsme s vydali společně s Kačabou na výlet na jezírka, kde jsem si chtěl letos poprvé zaplavat a také odzkoušet, zda by se do vody nedali dostat psi.
Jo, dostat do vody psy :). V konečném důsledku to byla neuvěřitelná legrace, protože Sigurd ani tak naplave jako spíše se za hurónského cákání topí, Zapata zase plave stejně elegantně jako běhá, nicméně s obrovskou nechutí.

Jak utopit psa Sigurda

Jak utopit psa Zapatu

Večer začaly padat krajíce namazaným na koberec. Nejdříve se ukázalo, že Zapata si namohl ve vodě nohu (asi), takže se na ni nemůže postavit, pročež jsem jej musel odnést z hospodské zahrádky, kde jsme si dávali Kofolu.
Potom zavolal soused z našeho budoucího bydlení, že už mu x hodin nejde proud (tedy i teplá voda, což v rodině s šestitýdenním dítětem není úplně bezva), díky tomu kabelu co jsem jej kdysi přesekl a elektrikáři jej neopravili předtím, než jej zedníci naházeli mokrou omítkou.
Telefonování a telefonování, nakonec vytažená šňůra z jednoho okna do druhého. Nakonec, protože Mimi spořádaně prospala celý den, vyžadovala prozměnu pozornost celý večer a ráno.
No neber to :)

Spoň že se máme rádi, ne?


P.S.: Nekouřím už třetí měsíc.

7/01/2006

Je Jiří X Doležal šovinista?

Jirka Doležal napsal článek o tom, jak neumí rozchodit Ubuntu, popřípadě Mandrivu. Nejdříve si neuměl přečíst řádek s nápisem: Napiš help, pokud nevíš jak dál. Pak zjistil, že na hardware, které nefunguje nejde zapsat žádný operační systém (s Wokny to ani nazkoušel, nebo o tom ani nepíše, opomenul také odzkoušet distribuce postavené tak, že se nemusí installovat).
Jako vždy rozpoutal flamewar a já mu na to skočil (flamewar není slušné linkovat, tak to nedělám). Napsal jsem mu sáhodlouhé pojednání o to, k čemu je GNU/Linux a proč má pro milión lidí své kouzlo (emailem). Odpověděl mi prvním linuxovým obrázkem co našel na googlu. Ještě chvilku mne to drželo a snažil jsem se jej přesvědčit, že umím i číst, ne jen koukat na obrázky a ikonky, takže by mohl alespoň něco napsat.
Nepochopil to. Nemá na mne asi čas.
Nicméně tohle mezitím proběhlo jinde a pobavilo mne, že na holky čas má. To je dobře, nechtěla by se nějaká Linuxářka obětovat, aby dal ten blbec už konečně pokoj?


Z Linuxového auditoria PINGOO a přátelé
Klubík na podporu a propagaci Open Source komunity...


ANICHQA --- --- 18:26:39 30.6.2006
No ty woe, dostala jsem pozvanku od samotneho JXD (snad?)

#
Sorry, ale to co predvadi JXD je opravdu za hranici veskererych i tech
nejodvaznejsich fantazii. Mam humanitni vzdelani (obor sociologie) a
presto jsem na svem stroji uspesne zprovoznila ubuntu i mandrivu bez
asistence zadneho linuxoveho guru. Oba systemy funguji k me nejvetsi
spokojenosi a widle jsem definitivne smazala.
Odpovědět

*
Re:ubuntu a mandriva
Autor: jxd | přidáno: 18:21, 30. 06. 2006
V tom případě bych Vás rád pozval na skleničku. Můžete, prosím, zaslat
na jxd(zavináč)volny(tečka)cz telefon a svou fotografii? V úctě jxd


HUKOT!!!!!!!!

KYOSUKE --- --- 18:28:15 30.6.2006
ANICHQA: Já bych mu dal košem... ;-)

ANICHQA --- --- 18:28:35 30.6.2006
to ale sovinisticky PRASE...fotku...

KYOSUKE --- --- 18:29:41 30.6.2006

ANICHQA: Pošli mu fotku a napiš mu, že nechodíš s chlapama, co neuměj
nainstalovat a nakonfit Slackware. Uvidíme, jaké distro zkusí
potom... :D

ANICHQA --- --- 18:30:33 30.6.2006
KYOSUKE: dobry napad, ono se to v podstate vcelku blizi pravde :-)

KYOSUKE --- --- 18:39:10 30.6.2006
ANICHQA: Hehe, tak to je škoda, že jsem kvůli packagingu přešel ze
Slacku na Arch... ;-)


OVERDRIVE --- --- 19:04:17 30.6.2006
: )))) Kua, ja zase hraju za Ubuntu a Slax :) Pocita se Slax?

OVERDRIVE: jinak bezva odpovedi jsem mu napsal na tohle
http://www.root.cz/clanky/jxd-boeing-ve-stodole-nepostavite/ a to jsem
to ani necet predtim. Jeste srovnavam ultralajty s raketoplany :)
Lol Lol Lol. To sem se zas jednou nechtene trefil :)

HNHN --- --- 19:13:45 30.6.2006
OVERDRIVE: nechapu ze ti ten provokater stoji za cas psat neco takto
dlouheho...