1/30/2006

Jch. Masaryk's Illegal Illia: tak štěňátko téhle potvůrky bych docela rád vlastnil :)


Včera jsem byli jen tak pro zábavu na mezinárodní výstavě psů v Trenčíně. Poprá jsem měl možnost být postupně ve všech kruzích, podívat se na desítky plemen psů a vidět i konečné rozhodování v kategoriích jako nejlepší terriér, nejlepší chrt, nejlepší pes výstavy a podobně.
Byla to docela zábava a byl jsem nakonec docela rád, že Sigur díky svému kulhání vyjímečně nejel, protože lidí bylo opravdu spoooooousta, místa málo a navíc jsme se díky tomu nemuseli věnovat našemu psu, ale i těm ostatím.

Osobně mne nejuvíce zajímala kategoriie teriérů, konkrétně bullteriéři.
Výběr sice nebyl nic moc, protože téměř tři čtvriny psů byli Trojský Kůň, ale jeden pes mne přece jenom zaujal a jak se ukázalo, měl jsem pravdu.
Pes postupně v průběhu výstavy získal CAJC, BOB a nakonec se umístil jako druhý v celkovém hodnocení krásy všech terriérů na výstavě.

Krása ale není všechno, a tak mne potěšilo, když jsem se se psem mohl i zkamarádit mimo výstavní kruh. Sice jsem nemluvil s majitelem, pouze s jeho kamarádem, ale pes to byl každopádně bezvadný. Kamarádský, temperamentní... no prostě bych od něj chtěl štěnátko.

Ke konci výstavy se mi podařilo z jedné nástěnky sundat plakátek, který jsem dnes nascanoval a přiložil k tomuhle blogu. Sice není kvalita nejlepší, ale pro přehled stačí.
Docela mne potěšilo, že mám tak dobrý vkus, protože jak na to koukám, tenhle psík vyhrává co se dá.
No snad budu mít na jaře štěsí a opravdu budu mít konečně i vlastního bull terriera :)

1/27/2006

Sigurd Indiánsý Brloh od rodicu Matka: Ithaka Grif , Otec: Schaman della Talpa

Tak jsem se dneska dozvedeli "bezva" novinku.
Pes zacal posledni tak tyden kulhat, obcas jakoby tahal tlapu, obcas ji zvedal a tak.
No jak se ukazalo, tak nas vystavni psicek, co si prosel pred rokem a pul rendgenem na dispalzii, s hodnocenim 0/0 ma displazii kolem 2. Hodnoceno ze stejnych snimku.
Kurvadrat, jak muze byt nekdo takovej debil, ze neumi cist ani rentgenove snimky, kdyz uz ma povoleni je vyrabet. (Veterinarni Klinika Žilina, MVDr. Branislav Bajužík).
Rok a pul jsme tedy psika v podstate neumerne zatezovali pomerne hodne sportovanim, velkymi vylety atd. Takze ve 2,5 roku uz statecne kulha.
Pritom stacil opatrnejsi rezim, kdyby nam to kua rekli.
Achjo.

Takze tim padem pozor na stenatka od rodicu Ithaka Grif (matka) / Shaman della Talpa. Jeden z nich nese fakt zasadni dispozice na displazii.
Puvod naseho psa Indiansky Brloh.

1/01/2006

Pro maminky a všechny, co si mylsí, že i po Silvestru by měl být doma pořádek :)

Tak tohle je prosím náš pokoj po Silvetsru.
Dávám jej sem, jen abych trošku pozlobil :)

Ve skutečnosti jsem si hrál s nastavením mého nového foťáku, tak jsem potřeboval nějaké cíle na kterých bych mohl zkoušet.
Tak snad už příště budou i kvalitní fotky, ale dnes je tu tma a nepořádek :)

Možná si teď řeknete, že máme doma vážně borel, ale co člověk nadělá, když žije ve třech, vlastně už čtyřech na rozloze 3x2m bez skříní, že.
A ještě navíc veřer slaví příchod nového roku :)


Pohled ven - docela uklizeno ...


Pohled na okno - kaktus a soška (schválně z jaké je hry a jak se jmenoval?)

Pohled dovnitř - po oslavě


Pohled dovnitř - pořádek

U počítače I


U počítače II

U počítaše III